miercuri, 20 mai 2009

Un posibil vaccin impotriva SIDA


Un grup de cercetatori americani a descoperit o tehnica ce, la un moment dat, ar putea duce la gasirea unui vaccin impotriva SIDA, relateaza Reuters. Oamenii de stiinta de la Children’s Hospital of Philadelphia au creat un anticorp artificial, condus in organism de catre un virus.

Sistemul imunitar sintetic a fost testat pe un grup de maimute infestate cu SIV, o versiune intalnita la animale a virusului HIV. AAV este numele virusului-vaccin impotriva SIDA, el neavand efecte negative semnificative asupra oamenilor sau maimutelor.

Noua primate au fost injectate cu AAV si mai apoi cu SIV. Sase dintre ele au fost protejate impotriva infectarii cu echivalentul HIV-ului, iar celelalte trei, care au fost infectate cu SIV, nu au contractat SIDA.

Cercetatorii sunt incantati de rezultatul muncii lor, desi sunt foarte constienti ca vor trece ani pana un astfel de vaccin va fi disponibil pentru oameni. Cu toate ca mai sunt inca foarte multe amanunte de cercetat, de exemplu, daca AAV actioneaza la fel si asupra SIV/HIV-ului contractat pe cale sexuala, specialistii spun ca aceasta descoperire este o etapa foarte importanta spre realizarea vaccinului anti-HIV.

De la inceputul anilor ’80 si pana acum, virusul HIV a infestat 33 de milioane de oameni, omorand aproximativ 25 de milioane dintre ei. Desi au fost multe incercari, pana in acest moment, nu s-a putut descoperi vreun vaccin care sa controleze pandemia.

sursa: dob.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu