joi, 21 mai 2009

Film: “Gomorra” sau mafia italiană fără cosmetizare


Cinci personaje principale, cinci poveşti, cinci drame… toate într-un singur film, toate conturând o imagine gri şi confuză a Camorrei, la ora actuală una dintre cele mai mari organizaţii mafiote din lume. În pelicula „Gomorra” se renunţă la orice cosmetizare, celebra organizaţie mafiotă fiind prezentată așa cum este ea în realitate: fără Don Corleoni manieraţi, cultivaţi sau rafinaţi ca nişte Don Juani.

Regizorul Matteo Garrone şi scenaristul Maurizio Braucci reuşeşte să re-creeze până în cele mai mici detalii atmosfera romanului omonim al lui Roberto Saviano, prezentând Camorra așa: o lume neagră cu o structură ramificată în care pînă și puștiul de la colţul blocului poate avea un rol decisiv, o lume în care mafia cumpără cu câteva sute de euro tăcerea sau răsplătește fidelitatea cuiva, o lume în care săracii ar face orice pentru „binefăcătorii” lor.

Prin fidelitatea detaliilor, „Gomorra” reușește să creeze imaginea reală a unui cartier cât se poate de real de la periferia orașului Napoli. Aici, locul în care oamenii legii „nu se bagă”, în niște blocuri albe piramidale mizerabile trăiește și tânărul Toto al cărui vis este să intre într-una din bandele din cartier, bande aflate (evident!) într-un război permanent.


În ultima perioadă, festivalurile europene de film apreciază din ce în ce mai mult iniţiativa unor regizori tineri de a face filme cu totul deosebite față de ceea cu ce eram obișnuiți până acum. Iar “Gomorra” este un astfel de film, premiat de altfel la „European Film Awards”. Anul trecut, la Festivalul de la Cannes, fiind selectat pentru competiția oficială, filmul a obținut marele premiu al juriului.

Miros de mafie:


Detalii despre film:
Titlul original:
Gomorrah
Regia: Matteo Garrone
În distribuție: Toni Servillo, Gianfelice Imparato, Maria Nazionale, Salvatore Cantalupo, Gigio Morra


sursa: infocampus.ro

4 comentarii:

  1. 10 la blog, 9 in examen, media 10. ps add me to ur blogroll :p

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
    Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
    Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
    Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
    Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
    Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
    Multumesc,Cu stima Vlad!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place blogul ! Am aflat multe lucruri interesante :) Astept noutati, suntem in 2011 !

    RăspundețiȘtergere
  4. Filmul este foarte bun si si-a meritat aprecierile si premiile obtinute.

    RăspundețiȘtergere